2019. augusztus 23., péntek 14:31

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - A magyar kormány is vegyen részt az Amazonas esőerdők megmentésében!

        A Magyar Liberális Párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy mielőbb ajánlja fel segítségét az Amazonas menti erdőtüzek megállítása érdekében. Vegyen részt Magyarország is aktívan a tűzvész megállításában, és ezzel bolygónk megmentésében is. Hiszen a brazil esőerdők épségén múlik az emberiség jövője. A globális felmelegedés elleni küzdelem semmit sem ér, ha nem tudjuk ezeket az erdőket épségben és egészségben megőrizni. Az Amazonas mentén található esőerdők kulcsfontosságú elemei a biodiverzitásnak és a légszennyezés csökkentésének. Ez a térség földünk “tüdeje". Ha tovább sérül, az súlyos hatással lesz egész bolygónkra.
     Orbán Viktor személyesen is részt vett Jair Bolsonaro, Brazília populista elnökének a beiktatásán. Mióta a dél-amerikai politikus hivatalba lépett, felgyorsult az esőerdők pusztítása, mert Brazília vezetője magasról tesz a környezetvédelem ügyére. Sőt, az esőerdők megóvása érdekében küldött külföldi támogatásokat is másra használja fel. Arra kérjük a magyar miniszterelnököt, térítse jobb belátásra brazil szövetségesét!
     Arra kérjük a magyar kormányt, hogy ahogy - egyébként nagyon helyesen - a Notre Dame tűzvész után is felajánlotta a segítségét, most se késlekedjen. Mert ez az ügy legalább olyan fontos, mint a templom megvédése, sőt. Hazánk és az egész világ jövője a tét!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.