2019. augusztus 23., péntek 14:35

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) -

A kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a vendéglátó helyek és üzletek, valamint mutatványos eszközök körében elvégzett 205 ellenőrzés során mindössze egy üzemeltetőnél találtak olyan bokszgépeket, amelyek nem rendelkeztek megfelelőségi tanúsítvánnyal, ezért azokat ideiglenesen be kellett zárni. Az üzemeltető 24 órán belül elvégeztette a berendezések bevizsgáltatását és teljesítette az újranyitáshoz szükséges egyéb hatósági feltételeket, így azok másnap már újra kinyithattak. Emellett 24 vendéglátó és 5 kereskedelmi egységnél tapasztaltak olyan apróbb hiányosságot – pl. hiányos árfeltüntetés, hiányzó üzemeltetői adatok – amelyek még a helyszínen pótolhatók voltak. Mivel a fesztivál területén működő dohányboltok bejáratánál biztonsági őrök ellenőrizték a vásárlók személyi okmányát, a kormányhivatal nem tapasztalt fiatalkorúak kiszolgálásával kapcsolatos jogsértést.
     A kormányhivatal népegészségügyi szakemberei összesen 412 közegészségügyi-járványügyi vizsgálatot végeztek, amelyek során az általános higiéniai állapotok és a tisztaság, valamint a hulladékkezelés- és szállítás ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítottak a folyamatos ivóvízellátás ellenőrzésére és az egészségügyi szolgáltatások meglétére is. Jól vizsgázott a Sziget a hőségriadó ideje alatt is. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a többnyelvű, folyamatos tájékoztatásra, az árnyékolás biztosítására, a párakapuk és locsoló autók folyamatos működtetésére, valamint engedélyezték az ivóvíz szabad bevitelét.

Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala