2019. augusztus 23., péntek 14:36

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) -

        A munkavédelmi ellenőrzések külön kitértek a mobil wc-k takarításával, fertőtlenítésével kapcsolatos tevékenységre, a nyári időjárás miatti időjárási körülmények hatásai elleni védekezés módjaira, valamint az építés-bontásra vonatkozó speciális szabályok betartására, a munkaügyi ellenőrzések pedig a munkaviszony létesítésével kapcsolatos, továbbá a munkaidő nyilvántartására és a munkabérre vonatkozó szabályok betartására terjedtek ki. A 150 munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai rendkívül pozitívak, az ellenőrzések itt is elenyésző számban tártak fel apróbb hiányosságokat.
     A kormányhivatal emellett a helyszíni ellenőrzésekkel és próbautazásokkal ellenőrizte a személytaxi szolgáltatásokat. Pozitívum a tavalyi évhez képest, hogy utasokat nagymértékben megkárosító, kirívó eseteket a kormányhivatal idén nem tárt fel, csupán apróbb hiányosságok fordultak elő, de ezekben az esetekben a kormányhivatal ellenőrzést végző szakemberei idejében megtették a szükséges intézkedéseket.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.