2019. augusztus 23., péntek 18:37

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - Megjelent a nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványokról szóló kormányrendelet

A kormány mai bejelentésének megfelelően megjelent a nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványokról szóló kormányrendelet. A rezsiutalványra az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak. Ez nagyjából 2,6 millió embert érint.

A kormány megbecsülése jeleként nyújtja a rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé. Magyarország az elmúlt években gazdasági fordulatot hajtott végre, mára az EU egyik legdinamikusabb bővülő gazdasága.  A magyar gazdaság a második negyedévben 5,1%-kal nőtt, miközben az uniós átlag 1,3% volt. Fontosnak tartjuk, hogy az idősek is részesüljenek a gazdasági eredményekből, hiszen ők az életüket  ledolgozták ezért az országért, és felnevelték gyermekeiket. A korábbi rezsicsökkentések mellett a kormány korábban Erzsébet-utalványok kifizetésével is segítette a nyugdíjasokat.

A rezsiutalványok értéke egyszeri 9 ezer forint, amit három darab  3 ezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Posta kézbesíti szeptember 30-ig és azokat 2020. március 31-ig lehet felhasználni. A Posta a kézbesítést kizárólag egyszer kísérli meg. A postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell előterjeszteni  november 30-ig. Az utalvány adómentes.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ