2019. augusztus 31., szombat 13:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Mi nem ilyen iskolát akarunk! – A Magyar Liberális Párt támogatja a diákok tüntetését

        Ismét pedagógushiánnyal indul a tanév: jelenleg több mint 1000 pedagógus hiányzik az iskolarendszerből, a Közszféra Állásportáljának adatai szerint legalább 1073 tanári állást hirdettek meg csak az általános és középiskolák, tankerületi központok.
     A jelenlegi oktatási rendszer helyzete olyannyira tarthatatlan, hogy már a diákok is felismerték: a kormány szisztematikusan zülleszti az alternatív és az állami iskolák színvonalát, miközben az egyházi iskoláknak privilégiumokat és plusz juttatásokat biztosít. Az egyházi intézmények túlsúlya mellett súlyos probléma a körzeti felvételi kötelezettség hiánya is, ami miatt a legszegényebbek és a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekek kiszorulnak a színvonalas oktatásból.
     Számos kutatás bizonyította: a hátrányos helyzetű gyerekek integrációja kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat a közösségre, hiszen a szegényebb gyerekeket fel tudják húzni társaik, míg a jobb helyzetből érkezők megtanulják, hogy fontos a szolidaritás és az empátia. Ennek ellenére a mai oktatási rendszer már az első években tanulási hátrányként értelmezi a hátrányos helyzetű gyerekek lemaradását, ami egyre inkább növeli a gyerekek közötti szakadékot.
     Nincs kompetencia-fejlesztés, a diákok kritikai gondolkodását nem fejlesztik, a tankönyvek silány minőségűek, sok esetben kirekesztően fogalmaznak egy-egy társadalmi csoport, vagy éppen a nők esetében.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.