2019. augusztus 31., szombat 14:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Tovább nő a hallgatói normatíva

        A kormányprogram iránymutatásait követve a Prof. Dr. Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma a felsőoktatásban is a kiváló minőséget jutalmazta az elmúlt egy évben. 2018-ban 25 intézmény és 1744 ösztöndíjas hallgató részesült az Új Nemzeti Kiválóság Program 3,2 milliárd forintos támogatásában. A kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók havi 40 ezer forintos ösztöndíjat kaptak. Erre az ösztöndíjra a teljes idejű (nappali) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók pályázhattak.
     Közel 7,5 milliárd forintból pedig 9 felsőoktatási intézmény kapott Intézményi Kiválósági Támogatást. Mindezek mellett a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program 2018-as bevezetésével 13 állami felsőoktatási intézmény részesült összesen 15 milliárd forint támogatásban, amelyet meghatározott tématerületeken folyó kutatásokra fordíthattak.
     A hallgatók munkájának nagyobb megbecsülését jelzi, hogy idén az egy főre megállapított normatíva összege 128.520 forintra nőtt, 2020-tól pedig már ez az összeg 166.600 forint lesz. Ez összesen 40 százalékos emelést jelent.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.