2019. augusztus 31., szombat 14:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Eredményesen szerepeltek a magyar tanulók az idei nemzetközi tudományos diákolimpiákon

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma delegálásával 2019-ben kilenc nemzetközi tudományos diákolimpián vett részt magyar csapat. Versenyzőink az olimpiákon hat arany-, hét ezüst-, tizenhat bronzérmet szereztek, és további teljesítményükért tizennégyen dicséretben részesültek. A magyar fiatalok biológiából, matematikából és informatikából bizonyultak a legeredményesebbnek.
Kiemelendő lehetőségként 2019-ben Magyarország rendezhette meg a 30. Nemzetközi Biológiai, illetve a 13. Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiákat. A 73 ország részvételével Szegeden megrendezett 30. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián Magyarország, a négy aranyéremmel –Kína mögött – a második legeredményesebb országnak bizonyult. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói hozták el az aranyérmeket.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.