2019. szeptember 1., vasárnap 14:36

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 1., vasárnap (OS) - Sajtóközlemény a VIII. Magyar Paprika Napja rendezvényről. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett szakmai nap az idén a FruitVeB, a KITE Zrt. és a NAK közös rendezvényeként kerül megrendezésre. A konferencia-sorozat eddigi rendezvényei sikeresen mutatták be a magyarországi paprikatermesztés egy-egy területének eredményeit. A Derecskén lebonyolításra kerülő konferencia témája a hidegfóliás és az intenzív szabadföldi termesztés technológiája és gazdaságossága lesz.

    A kiváló minőségű étkezési paprika keresett termék nem csak itthon, hanem számos európai országban is. Az elmúlt évtizedekben azonban a hazai paprikatermesztés visszaesett, a feldolgozóipar átalakulása pedig ezt a szegmenst sem érintette kedvezően. A témaválasztást tehát az indokolja, hogy a termesztők és a feldolgozók tekintsék át a hazai paprika ágazat helyzetét és jelöljék meg azokat a feladatokat, amelyek elősegítik az ágazat további fejlődését.
Az előadások mellett a résztvevők a KITE gyakorlati bemutatóján szakembereinek vezetésével megismerkedhetnek a palánta előállítás technológiájával korszerű termálfűtéses Richel-házban, az alkalmazott talajművelési rendszerrel, a hajtatott és a szabadföldi paprika termesztésének technológiájával.
A rendezvény alkalmat ad arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek a paprikatermesztéshez kapcsolódó inputcégek új eszközeivel, valamint megtekintsék a kertészeti növényvédelmi gépek bemutatóját.
Részletes program: https://fruitveb.hu/meghivo-a-viii-magyar-paprika-napjara/
     Kiadó: FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.