2019. szeptember 2., hétfő 10:55

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Újításokkal indul a 2019. évi Integritás felmérés

        Kilencedik alkalommal térképezi fel a magyar közszféra korrupciós kockázatait az Állami Számvevőszék. A következő napokban az ÁSZ több mint 10 ezer költségvetési szervnek küld felkérő levelet, ugyanakkor az online kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 30-ig minden költségvetési szervnek lehetősége van.
     Az integritás kérdőív kitöltése 2019-ben tovább egyszerűsödött, és a kitöltésre szolgáló online felület is számos felhasználóbarát funkcióval gazdagodott. Az idei évtől – a 2019. augusztus 30-án aláírt szakmai-tudományos együttműködés jegyében – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is részt vesz az Integritás felmérés lebonyolításában és az eredmények értékelésében.
     Dr. Németh Erzsébet, a kutatás vezetője hangsúlyozta: "A korrupció-megelőzés jegyében 2011-ben útjára indított és egyre több közintézményt érintő Integritás felmérés eredményei bebizonyították, hogy az Állami Számvevőszék kezdeményezése sikeres, hatékonyan képes hozzájárulni az integritás alapú szervezeti kultúra elterjesztéséhez és megerősítéséhez a magyar közigazgatásban."
     A kérdőív a https://felmeres.asz.hu/ oldalon található. Az adatfelvétellel kapcsolatos információk az Integritás Portálon is megjelennek, illetve az adatfelvétel ideje alatt ÁSZ munkatársai készséggel állnak az intézmények rendelkezésére a 06-1-484-9333-as normál tarifával hívható telefonszámon.
     További információ: https://asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/ujitasokkal-indul-a-2019-evi-integritas-felmeres

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.