2019. szeptember 2., hétfő 14:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Az ÁSZ tájékoztatása az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozásával kapcsolatban

        Az Állami Számvevőszék stratégiai célja, hogy az ellenőrzési megállapításai, illetve a széleskörű tanácsadó tevékenységéből fakadó következtetései, felvetései a lehető legszélesebb körben hasznosuljanak, továbbá a három védelmi vonalból álló, egymásra épülő közpénzügyi ellenőrző rendszer hatékonyan működjön. Az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozása e célok megvalósulását támogatja és hozzájárul a közpénzügyi ellenőrző rendszer fejlesztéséhez. Az ÁSZ előrelépésnek tekinti és üdvözli a pénteki kormányhatározatban foglaltakat.
     Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival támogatja az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját. Mindezzel az ÁSZ elősegíti a jól irányított állam működését.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.