2019. szeptember 5., csütörtök 10:59

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 5., csütörtök (OS) - Magyarországon is tiltsák be a rákkeltő glifozátot!

        Németország 2023-tól betiltja az egyik legveszélyesebbnek és erősen rákkeltőnek tartott gyomirtó szert, a glifozátot. Az LMP ismét követeli az itthoni betiltását és felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést a betiltás érdekében.
     A glifozátot a német Bayer mostani leányvállalata, a Monsanto kezdte forgalmazni az 1970-es években, mára a gyomirtó feltételezett káros egészségügyi hatásai miatt a Bayer peráradattal néz szembe az Egyesült Államokban. A magyar kormány pedig mindeközben a Monsanto által erőltetett és monopolizált, a GMO-kkal kéz a kézben járó glifozát alkalmazását támogatja. Németországban a betiltás mellett döntöttek, az USA-ban pedig többedik pert nyerik azok, akik ezt a szert használták és különböző rákos megbetegedést kaptak, a cég részvényei mélyrepülésben, de a magyar kormány kitart a multi mellett, még akkor is, ha ennek a magyar emberek egészsége is látja a kárát.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.