2019. szeptember 5., csütörtök 11:14

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 5., csütörtök (OS) - Indul a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka

A kormány kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges pályakezdő fiatalok a diplomaszerzés után vonzó karrierlehetőségként tekintsenek a közigazgatásra. Ennek érdekében a Miniszterelnökség a 2020-as évfolyamra is meghirdeti a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot, amelyre 2019. szeptember ötödikétől lehet jelentkezni az mkop.hu vagy az osztondijjelentkezes.kormany.hu oldalon.
     A felvételt nyert ösztöndíjasok 2020. január elsejétől 10 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt - 7 hónapos belföldi és 3 hónapos külföldi felosztásban -, a program teljes ideje alatt mentor segíti a fejlődésüket. Az ösztöndíj havi belföldi összege 250 ezer forint, amely adó- és járulékmentes. Mivel az idei évfolyamon hétszeres volt a túljelentkezés, a Miniszterelnökség a 2020-as évfolyamra felvehető ösztöndíjasok számát – a korábbi ötven fő helyett – hatvan főben határozta meg.

Kiadó: Miniszterelnökség