2019. szeptember 6., péntek 14:12

A Raoul Wallenberg Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - Az emlékezés gyakorlatából miért hiányzik a zéró tolerancia?

A Kormány itthon és külföldön is hangsúlyozza: zéró toleranciát alkalmaz az antiszemitizmussal szemben.Egyesületünk a nyilatkozatokat fontosnak tartja, de miért nem vonatkozik ez a szobor és táblaállítási gyakorlatra is!Vácott most szobrot kapott oktatáspolitikus is akkor volt hivatalban, amikor állami szintre emelték az antiszemitizmust Fontos,hogy egy nemzet keresse azokat az elődöket,akik kiemelkedően szolgálták a hazát Sajnos az időszakban rítka volt az olyan közszolga, akit nem érintett meg a napi gyakrlattá váló antiszemitizmus! Az egyesületünk rossznak tartja azt a gyakorlatot,hogy egyeztetés és empátia nélkül történnek szoborállítások.Elfogadhatatlan,hogy példaképül állított személyiség szoborállításánál ne jelenjenek meg/hangozzanak el az életút-kormány által is elfogadhatatlan-negatív tényei is.A fentiek további hiányában nem tekinthető hitelesnek a kormányzati zéró tolerancia!
     Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület