2019. szeptember 6., péntek 18:24

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - A rákellenes színházi staféta programot szervező Nézőpontváltó Egyesület orvos-beteg kommunikáció-edukációs kampányba kezd. A kampány célkitűzése az orvos-beteg érzékenyítés a másik fél érzelmi állapotának, tartalmi és formai nyelvezetének megértésére és elfogadására, ezáltal egy hatékony és konstruktív párbeszéd kialakítása a gyógyítás-gyógyulás érdekében.

A kommunikációs projekt három elemből áll, amely a témára írott Barkochba című magyar dráma háromféle művészi ágban történő feldolgozása: felolvasószínházi és az arról készült kisfilm produkció, valamint a Joghurt villával, avagy Kórmagyar című kisregény e-book és nyomtatott könyvben való megjelentetése, ami a téma hosszabb feldolgozásaként teszi teljessé a kampány eszköztárát. A dráma létrejöttében Dr. Prezenszki Zsuzsanna, a Nyírő Gyula OPAI pszichoonkológusa, a téma szakértője segített, aki a filmvetítések után a dramaturgiába illesztett kérdésekkel-megjegyzésekkel a közönséggel interaktívvá teszi a téma feldolgozását.
A Barkochba filmes premierje az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület szervezésben megrendezendő Hídséta előtt lesz. Az asszertív orvos-beteg kommunikációs projektet támogató szervezetek többek között: Magyar Rákellenes Liga, Mellrákfórum – Nem vagy Egyedül Alapítvány, Magyar Hospice Palliatív Egyesület, Regionális Egészségügyért Alapítvány. Az őszi (mell)rákellenes hónapokban vidéki városokban egészségnap keretében mutatjuk be a kisfilmet.
     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület