2019. szeptember 9., hétfő 17:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - A cél a teljes körű elektronikus ügyintézés

    Történelmi múltunk megismerése mellett a közigazgatás működésének is fontos segítői a levéltárak – mondta szeptember 9-i köszöntőbeszédében Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Magyar Levéltárosok Egyesületének "Levéltár és turizmus, Levéltár és közigazgatás" címmel megrendezett gyulai vándorgyűlésén.
A közigazgatási államtitkár előadásában kiemelte, hogy a levéltárak történelmi múltunk megismerésének megkerülhetetlen intézményei. Kulturális és tudományos küldetésükön túl ugyanakkor a közigazgatás működésének, valamint az állampolgárok jogérvényesítésének is fontos segítői.
Latorcai Csaba előadásában kitért a közigazgatás folyamatban lévő digitális átállására, a levéltárak közigazgatásban való szerepvállalásának fontosságára. A cél az elektronikus ügyintézés szintjének növelése, a teljes körű elektronikus ügyintézés megvalósításáig – hangsúlyozta.
Az államtitkár a levéltárak fontos feladataként jelölte meg továbbá az iratképző szervek részére nyújtott szaktanácsadást, és az ezzel kapcsolatos iratkezeléssel járó munka támogatását. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikus ügyintézés széleskörű bevezetése a levéltári rendszer egésze számára fontos kihívást jelenthet a jövőben, ezzel szoros összefüggésben pedig valamennyi intézmény esetében meg kell oldani az elektronikus levéltári feladatok ellátásának feltételrendszerét.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.