2019. szeptember 9., hétfő 17:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - A cél a teljes körű elektronikus ügyintézés

Az EMMI közigazgatási államtitkára elmondta, hogy a levéltári terület nemzetpolitikai szempontból is kiemelt célkitűzései közé tartozik a levéltári magyarságkutatás, valamint a levéltári pedagógia fejlesztése. A feladatokra a kormány évente 98,82 millió forintot biztosít a Magyar Nemzeti Levéltár részére.
Végezetül szólt a Magyar Nemzeti Levéltár közigazgatási eljárásokhoz kapcsolódó projekt megvalósításáról is, amely program keretében az intézmény mintegy 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt célja az állampolgárok és a közigazgatási intézményrendszer számára nyújtott szolgáltatások egyszerűsítése, elektronizálása és országos kiterjesztése.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma