2019. szeptember 9., hétfő 17:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - A DK EP-képviselői Ursula von der Leyenhez fordultak, hogy ne Trócsányi László legyen az EU bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos

    A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak, az Európai Unió és Magyarország biztonsága szempontjából is súlyos hibának tartaná, ha Trócsányi Lászlót – Orbán Viktor vágyálmainak megfelelően – az EU bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosának jelölnék.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szeptember 4-én levelet írtak Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, amelyben arra kérték, hogy ne engedje, hogy Trócsányi megkapja a szomszédságpolitikáért felelős biztosi pozíciót. A DK örömmel nyugtázta, hogy a hírek szerint kérése értő fülekre talált, Trócsányi a legjobb esetben is csak a hagyományosan leggyengébb uniós biztosi pozíciót kaphatja a 28 közül, a nemzetközi segélyezésért felelőset. 28-ból a 28., utolsók közt is utolsó; ez a kimenetel tökéletesen illeszkedik Orbán Viktor EU-n belüli tekintélyéhez és befolyásához.

A DK EP-képviselői

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.