2019. szeptember 9., hétfő 21:36

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - Illés Fanni világbajnok, megszerezte az első női kvótát az úszóknak a tokiói paralimpiai játékokra!

    A londoni paraúszó világbajnokság első napján Illés Fanni a tavalyi Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is megverte, közel négy századdal nyerte kategóriájában a 100 méteres mellúszást. A szeptember 9-15. között zajló világbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett,80 nemzet 650 sportolója versenyzik a világranglista pontokért, és az első-második helyezetteknek járó kvótákért. Becsey János vezetőedző értékelése szerint Fanni akaratereje példaértékű, hiszen a kevésbé sikeres riói paralimpiai játékok után a Vasas Paraúszó Szakosztályának versenyzője Szabó Álmos edzővel kemény edzésmunkával és elszántsággal bebizonyította, képes a világ legjobbja lenni. A londoni paraúszó világbajnokságon hét magyar sportoló, Adámi Zsanett, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence és Tóth Tamás képviseli Magyarországot.
     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.