2019. szeptember 10., kedd 16:52

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeit bemutató interaktív online felületet

    2019. szeptember 10-én ismertette az Oktatási Hivatal (OH) a felsőoktatásban tanuló és végzett hallgatók munkaerőpiaci életútját elemző Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) adatait bemutató interaktív online felületet. Az EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 – "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" című projekt keretében létrehozott keresőfelület a diplomantul.hu honlapon érhető el. A fejlesztés az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A diplomantul.hu honlap – az adatok felhasználóbarát megjelenítésével – egyedülálló know-how alapján támogatja a köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt. Adatállományában önálló, egyéni keresést tesz lehetővé. A 2019. szeptember 10-én az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton Digitalizációért Nívódíjat nyert DPR több kutatási modulból álló összetett rendszer, amelynek különleges értéke a kérdőíves és az adatintegrációs vizsgálatok együttes, egymást kiegészítő jelenléte.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.