2019. szeptember 11., szerda 00:05

A Szinkronikum Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Októberben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a világ egyetlen - eredetileg - szinkronstúdiónak épített épülete, a Pannónia Stúdió, ezért "65 perc a magyar szinkronért" címmel szervez őszi sorozatot a Magyarszinkron.hu szerkesztősége.

    - Azt szeretnénk, hogy az idei ősz egy kicsit a magyar szinkronról és a Pannónia Szinkronstúdióról egyformán szóljon - áll a közleményükben.Több olyan programot terveznek, amelynek hosszúsága éppen 65 perc lesz. Az első rögtön a Színházak éjszakáján várható Szinkron Színház néven.

A lap Facebook oldalán október-november során 65 olyan rövid emlék, történet jelenik majd meg, amelynek olvasása - darabonként - nem tart tovább 1 percnél.

Tervek szerint az érdeklődők ellátogathatnak majd a Pannónia Stúdióba is, ahol 65 perc idegenvezetés keretén belül ismerkedhetnek a magyar szinkron legendás fellegvárával.

- A magyar szinkron hazai jelenléte egyedülálló az egész világon, amihez egy olyan épület megléte is társul, amely világszámként is bátran számon tartható - vélik a szervezők.

Mivel a hazai rajongótábor lelkesedése töretlen a magyar színészek iránt, így az ősz során néhányan lehetőséget kapnak majd arra is, hogy személyesen találkozhassanak hazai kedvenceikkel. Ráadásul a legügyesebbek a mikrofon előtt is kipróbálhatják magukat, hogy személyesen élhessék át egy film vagy sorozat szinkronizálásának élményét.

Minden további információ elérhető a Magyarszinkron.hu Facebook oldalán vagy a szinkron@magyarszinkron.hu címen.

     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.