2019. szeptember 11., szerda 12:47

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Félmilliárdos vidékfejlesztési támogatásból épült tejfeldolgozó üzem Mágocson

    A vidékfejlesztési politika stratégiai célja az agrárgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése, egyúttal a vidéki munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés a mezőgazdaságban. Emiatt főként a munkaerő-igényes ágazatok, mint például az állattenyésztés, a kertészet, illetve az élelmiszer-feldolgozás támogatásai kerültek előtérbe - hangsúlyozta Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Zilda tejfeldolgozó üzem avatásán.
     A Zilda tejfeldolgozó üzem egy teljesen új, korszerű, energiatakarékos, a kor legmodernebb technológiáját alkalmazó kézműves, kis kapacitású tejfeldolgozó üzem, melynek a fejlesztéséhez a közel 483 millió forint Vidékfejlesztési támogatás is hozzájárult. A beruházás mintegy 970 m2 alapterületű épületcsarnokon valósult meg, melynek keretein belül joghurtot, lágy sajtot, érlelt kemény sajtot állítanak elő.
     Kis Miklós az avató ünnepen elmondta: a tejágazat beruházási elképzeléseinek támogatását négy főbb beruházási jellegű pályázat szolgálta, melyen az Irányító Hatóság ez idáig több mint 170 milliárd forint összegű támogatási döntést hozott. A Vidékfejlesztési Program élelmiszer-feldolgozást támogató első felhívása keretében eddig 40 tejfeldolgozó üzemet támogattunk, részükre közel 9 milliárd forintot kötöttünk le.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.