2019. szeptember 11., szerda 12:47

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Félmilliárdos vidékfejlesztési támogatásból épült tejfeldolgozó üzem Mágocson

Emellett elérhető volt a tejágazat számára is a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítását célzó, mintegy 35 milliárd forint keretösszegű kiírás. Szintén a tejtermelő tehenészetek fejlesztését célozza a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás mintegy 36 milliárd forintos összege is, amely az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírások betartásához járul hozzá.
     Az agártárca államtitkára felhívta a figyelmet: a Vidékfejlesztési Program keretében sorra valósulnak meg a beruházások. A jövő szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vidék gazdaságának legyen igénye és képessége a megújulásra. Célunk volt ebben a programozási időszakban és a következő ciklusban is az, hogy a magyar vidéken hosszú távon is életképes gazdaságokat támogassunk, akik stabilitást adnak a helyi közösségeknek. Ehhez növelnünk kell a magyar mezőgazdasági vállalkozások termelékenységét és hatékonyságát, hiszen a modern technológiákat követő mezőgazdaság az, amely a sikeres és tudásalapú vidék alapjait teremtheti meg.

Kiadó: Agrárminisztérium