2019. szeptember 11., szerda 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Drámai forintgyengülés – Az Orbán-kormány tétlenségét bizonyítja a Fidesz költségvetési bizottsági bojkottja

        A Fidesz távol maradt a költségvetési bizottság ellenzék által összehívott rendkívüli ülésétől, és ezzel bebizonyította, hogy az Orbán-kormány képtelen érdemi lépéseket tenni a forint további gyengülésének megakadályozása érdekében. A rendkívüli ülést a bizottság elnöke, Varju László hívta össze, miután a magyar forint történelmi mélypontra került. A bizottság Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzet Bank elnökét, Varga Mihály pénzügyminisztert és az Államadósság Kezelő Központ vezetőjét, Kurali Zoltánt hallgatta volna meg, közülük azonban egyikük sem jelent meg az ülésen.
     Mesterházy Attila, a költségvetési bizottság MSZP-s tagja felidézte Orbán Viktor 2004-es nyilatkozatát, mely szerint: "A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak." Ezt a miniszterelnök akkor mondta, amikor az euró árfolyam 245 forint volt. Tegnap a 332 forintot érte el az euró árfolyama, ez azonban a Fidesz szerint nem számít drámai változásnak, sőt, a kormányzat szerint megvan a feltétele az euró bevezetésének Magyarországon. A költségvetési bizottság tagjai felszólították a Fidesz-kormányt, hogy amennyiben ez valóban így van, minél előbb vezessék be az eurót, mert csak ez lehet a hosszú távú megoldás az államháztartás és a jövő évi költségvetés biztosítására.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.