2019. szeptember 11., szerda 13:59

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Domokos László: működik a fenntartható kifehérítés

    "Magyarországon megvalósult a fenntartható kifehérítés modellje" – jelentette ki Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az ÁSZ elnöke rámutatott: ideális a helyzet, ha az állam úgy tudja növelni adóbevételeit, hogy közben nem emel az adókulcsokon. Domokos László kifejtette: a fehérítésből befolyó többletbevételekből az újabb tehercsökkentésre, a költségvetési hiány további mérséklésére és különféle közfeladatok megvalósítására, például a klímavédelmi célokra is fordíthat az állam.

Az ÁSZ elemzése nemrégiben egyértelműen rávilágított, hogy a következő évtizedben azok lesznek a versenyképes nemzetgazdaságok, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátását mérséklő technológiákat, technikákat nagy arányban fejlesztik és alkalmazzák. Magyarországnak az adóbeszedés hatékonysága mellett ebben is érdemes élen járnia – húzta alá Domokos László.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-mukodik-a-fenntarthato-kifeherites
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.