2019. szeptember 11., szerda 19:06

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - FNA-hét nálunk és a világban

    Egyre növekvő tábora realista utópiaként hirdeti a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet (FNA). Az ellentmondást sugalló szószerkezet jól tükrözi a realista támogatók és az FNA-t ma még utópiának tekintő ellenzők vitáját.
Az egyetemes, mindenkinek járó alapjövedelem nemcsak csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket és igazságtalanságokat, de a nehézkes mai megoldásoknál hatékonyabban tudja kezelni a tartós szociális problémák jelentős részét éppúgy, mint az átmeneti piaci bizonytalanságokból adódó feszültségeket. Szeptember harmadik hetében a világ számos országában megrendezik az FNA hetét: közéleti rendezvények, újságcikkek és előadások jelzik, hogy a társadalom világszerte korszerűsíteni és demokratizálni akarja a piacgazdaság jelenlegi rendszerét.
Nálunk az FNA-hét központi eseményére Budaörs közösségi színterén kerül sor, Zsófia napján, amely név bölcsességet jelent. A bölcsességet ezúttal az "Utópia realistáknak" című sikerkönyv jelenti, amelynek fiatal holland szerzője, Rutger Bregman, idén óriási figyelmet keltő előadást is tartott a Davosi Világgazdasági Fórumon. A bevezető játékos programokat követően az FNA Egyesület tagjai és a résztvevők erről a könyvről, és a könyv kapcsán a Feltétel Nélküli Alapjövedelemről fognak beszélgetni.
Még naplemente előtt tudós szakértők elemzik az Alapjövedelem bevezetésének érveit, szempontjait, de lehetőségének korlátait is.
FNA-nap a Bölcsesség napján!
Tudta? Az Alapjövedelem Önnek is járni fog!

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.