2019. szeptember 12., csütörtök 09:48

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) - Európa élén a magyar kézilabda-utánpótlás - Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette európai ranglistáit a nyári utánpótlás-versenyeken elért eredmények alapján. Az országok a pontokat a női U19-es és U17-es Európa-bajnokságon, valamint a férfi U17-es nyílt Európa-bajnokságon, az U19-es és U21-es világbajnokságon elért helyezéseik alapján szerezhették meg. Nem meglepetés, hogy a győri junior és a celjei ifjúsági Eb-n egyaránt aranyérmet szerző válogatottjaink révén Magyarország az elérhető maximális pontszámmal vezeti a női ranglistát, ezen felül azonban a számításnak köszönhetően hazánk a férfiak rangsorában is 1. helyen áll.

    - A női szakágban a realitás talaján maradva is mutatkozik rá esély, hogy a jelenlegi válogatottunk meghatározó játékosai, kiegészülve akár három egymást követő generáció legtehetségesebbjeivel, ütőképes csapatot alkossanak. Az utánpótlás-sikerekből ered az a feladatunk is, hogy akik ma korosztályuk legjobbjai, mindent megkapjanak ahhoz, hogy a felnőttek mezőnyében, világklasszisok között is megállják a helyüket. Ez közös felelősségünk: a szövetségé, a kluboké és maguké a játékosoké – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.
     Kiadó: Magyar Kézilabda Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.