2019. szeptember 12., csütörtök 09:49

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) -

- Természetesen nagyon büszkék vagyunk a nyáron elért óriási eredményekre, legfőképpen arra, hogy a női junior és ifjúsági válogatottunk is megnyerte az Európa-bajnokságot azok után, hogy tavaly Debrecenben a most 20-21 évesek világbajnokok lettek – emelte ki Novák András, az MKSZ operatív igazgatója. – Az EYOF-on szerzett bronzérem szintén értékes, hiszen a 17 éveseket két külön csapatban versenyeztettük és a fő verseny az Európa-bajnokság volt. A büszkeség mellett érezzük a felelősséget is. Három, egymást követő korosztályt kell úgy menedzselnünk, versenyeztetnünk és segítenünk, hogy utánpótlás-éveikből kilépve felnőttként is megállják a helyüket. Tekintve, hogy a három említett korosztály legfiatalabb és legidősebb tagjai között hat év a korkülönbség, ezek a generációk az elkövetkező tíz évben talán nem csak a magját, de a jelentős hányadát adhatják majd a válogatott keretnek, de felnőtt szinten a jó eredményekhez még nagyon sok munkára van szükség, de ennek szellemében, átfogó koncepció alapján és annak fejlesztésén dolgozunk évek óta.
     Kiadó: Magyar Kézilabda Szövetség