2019. szeptember 12., csütörtök 14:34

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) - Kiállunk Pikó András és csapata mellett!

    Állampárti rendszert, putyini diktatúrát idéz az eljárás, ahogy Pikó András, az ellenzék VIII. kerületi polgármester-jelöltjének kampányközpontját lerohanták a rendőrök. Felháborító, hogy a Fidesz-kormány politikai célokra használja fel az ügyészséget és a rendőrséget, azokat a hivatalokat, melyeknek a mindenkori kormányzattól függetlenül kellene működniük. Felháborító, hogy Kocsis Máté mindenféle hatósági vizsgálatot megelőzve bűnösnek, választási csalónak titulálja Pikó Andrást és kampánystábját egy olyan Facebookra feltöltött kép alapján, amely semmit - választási csalást biztosan nem bizonyít.

A Liberálisok kiállnak Pikó András és csapatának ártatlansága mellett! Bősz Anett országgyűlési képviselővel, Sermer Ádám ügyvivővel és Szabadai Viktor budapesti elnökkel részt veszünk Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt által holnapra összehívott szolidaritási tüntetésen, hogy együtt tiltakozzunk az állampárti időket idéző fideszes módszer ellen, amivel a kormányzat próbálja lejáratni ellenfelét.

Egy demokratikus jogállamban elképzelhetetlen lenne, hogy erősen megalapozott gyanú nélkül házkutatást tartsanak a kormánypárt ellenfeleinél, felforgassák magánemberek személyes tárgyait és számítógépeket kobozzanak el. Ez a botrány nem csak annak a bizonyítéka, hogy a Fidesz hadat üzent a demokrácia utolsó bástyáinak és maga alá gyűrte a valaha független állami intézményeket, de annak is, hogy Orbán Viktor és kormánya fél. Van mitől!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.