2019. szeptember 12., csütörtök 15:57

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) -

Végtelen vita a vitáról?
Egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester - jelölti vita körül. Bejelentkezett legutóbb Berki úr is egy szellemeskedő bejegyzéssel. Puzsér Róbert is küzd már - némi joggal, hiszen 2006 – ban még az 1 % - osak is vitázhattak. Karácsony úr pedig közben levelenként átlagban háromszor "kettőnk vitáját" követel, miközben a korábbi felvetésekor említett feltételeimet szabályosan elengedi a füle mellett. Az ő "feltételei" az ilyenek, hogy "itt és most", "ülve, állva, fekve", vagy sorozatosan nem önkormányzati témákat vet fel. Ezek kertelések. Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét. Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani. Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet. Azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik. Ez teljesen értelmetlen. Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell. Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni.                        Tisztelettel: Tarlós István

Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal