2019. szeptember 13., péntek 17:44

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 13., péntek (OS) - Minőségi tenyészállatok seregszemléje a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. A folyamatos piaci kihívások között is színvonalas magyar állattenyésztői munka sikere valamennyiünk számára fontos. Ezért az agrártárca támogatásokkal is segíti az ágazatot, hogy a rendkívül erős nemzetközi versenyben helyt tudjon állni – hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium  mezőgazdaságért felelős államtitkára, a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) megnyitóünnepségén, Kaposváron.

    Feldman Zsolt a Dunántúl legrangosabb állattenyésztési seregszemléjén úgy fogalmazott: a magyar állattenyésztők szakmai igényességükről ismertek, ennek adja metszetét a KÁN. A szaktárca segíti a minőségi, piacorientált munkát, hiszen jó genetikai háttér nélkül nem lehet jó eredményeket elérni. Ezért a tenyészkos és -bak támogatás után elindult a tenyészbika beállítás ösztönzése is.

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében az állattartó telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére összesen közel 1900 kérelmet támogatott, mintegy 121 milliárd forint értékben. A termeléshez kötött támogatásokkal pedig az állattenyésztők a 2018. évi kérelmeik után több mint 39 milliárd forinthoz jutottak, a szálas fehérjetakarmányok utáni támogatás pedig további 4,1 milliárd forintot jelentett számukra. Ezekkel a támogatásokkal minél több állattartót szeretnénk az eredményesebb gazdálkodásban, a jövedelmezőbb tevékenységben segíteni – mondta az államtitkár.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.