2019. szeptember 18., szerda 10:08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 18., szerda (OS) - Palkovics László a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének vezetőivel találkozott. A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) képviselőivel 2019. szeptember 18-án, Budapesten

A felek egyetértettek abban, hogy közös cél a felsőoktatás teljesítményének erősítése a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében. A magyar egyetemeknek szorosabb együttműködésre érdemes törekedniük a hazai gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal. Az ipari-vállalkozói kapcsolatok bővülése hatékonyabb működést és versenyképesebb béreket eredményez a felsőoktatásban is. A hazai egyetemek bekapcsolódását az európai kutatási és innovációs térbe a nemzetközi társintézményekkel való közös munka elmélyítése, kiterjesztése segíthető elő.

A miniszter elmondta, hogy kiemelten számít az FDSZ támogató hozzáállására a felsőoktatás megerősítésében.  A találkozón a szakszervezet delegáltjai nyitottságukat fejezték ki a folyamatos párbeszédre a magyar felsőoktatás jövőjéről.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium