2019. szeptember 18., szerda 14:29

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 18., szerda (OS) -

    Az állampolgárok részéről intenzív közérdeklődére számot tartó eseményről megtartott sajtótájékoztató és annak a médiában észlelhető tükröződése azonban ismét meggyőzően bizonyította, hogy hazánkban bármilyen, a közvéleményt komolyan foglalkoztató közügy széleskörű társadalmi egyeztetésében reménykedni esélytelen. Ez így is marad, amíg a médiát nyomasztó mértékben irányítása alatt tartó hatalom által fenntartott tájékoztatási vészhelyzet bármely téma érdemi megvitatását kénye-kedve szerint ellehetetlenítheti.

Az Alaptörvény szerint Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

A nemzet egységére tekintettel érdemes felvetni, mit tehet az államfő annak érdekében, hogy hazánkban nyilvánvaló párt- és hatalmi érdekek ténylegesen ne akadályozhassák meg, hogy az állampolgárok legalább a közérdekű témák megvitatásában aktívan és érdemben részt vehessenek.

Amíg egypárti diktatúrára nem kell számítanunk(?), a pártok helyett legalább a nemzetnek legyen újra lehetősége nem csak a hatalom elvárásai szerint összetartani!
Amikor az állampolgárokat életminőségükben és akár túlélési lehetőségeikben is veszélyeztető klímaválság tekintetében sem valósulhat meg a tájékozódási szabadság és annak feltétele, a tájékoztatási szabadság, akkor az államszervezet demokratikus működéséről is pusztán látszólagos értelemben lehet beszélni.

Az államfői őrködés igen indokolt!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.