2019. szeptember 19., csütörtök 09:50

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) - Megbízhatóak a nemzetközi mérési módszerek? - tudományos konferencia az ÁSZ és az NKE együttműködésében

    A nemzetközi mérési módszerek – így például a korrupciós, versenyképességi és hitelminősítő rangsorok – megbízhatóságáról rendez tudományos konferenciát a Pénzügyi Szemle – az Állami Számvevőszék közpénzügyi szakfolyóirata – együttműködésben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, "A jó kormányzás támogatása megbízható mérési rendszerekkel" címmel. A tudományos esemény célja, hogy hozzájáruljon a közpolitikai tervezést támogatni képes, megbízható mérési rendszerek beazonosításához. A konferencia programja a Pénzügyi Szemle 2019. évi 3. – szeptember 17-én megjelent – kutatások eredményeit, a tudományos mérések hitelességét és a nemzetközi rangsorok meglapozottságát helyezi fókuszba. Domokos László, az ÁSZ elnöke megnyitójában rámutatott: "egyes nemzetközi indexek politikai megbélyegző hatása mögött nincsenek tudományos következtetések levonására alkalmas eredmények."

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.