2019. szeptember 19., csütörtök 09:50

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) -

    Dr. Domokos László, az Állami Számvevőszék és a Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóirat szerkesztőbizottságának elnöke és Dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora nyitották meg a tudományos konferenciát, az NKE Ludovika Campus Széchenyi Dísztermében.

Domokos László leszögezte: "Csak hiteles információk alapján lehet megalapozottan tervezni, dönteni, cselekedni, majd a céljaink teljesülését értékelni." Kifejtette: "A politika egyre fokozódó igényét a döntés-támogató mérések iránt számos esetben olyan mérési rendszerek elégítik ki, amelyek nem validáltak, nem alkalmasak következtetések levonására, és így politikai döntések megalapozására sem. Mivel a politika a közjó kialakításáért felel, a mérés hitelességének itt már a köz egészére kiható kockázata van" – húzta alá Domokos László.

Koltay András kiemelte: "A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása óta folyamatosan bővíti és fejleszti a jó állammal, a jó kormányzással kapcsolatos kutatásait, amelynek eredményeképpen 2015-től minden évben megjelentette tudományos hátterű kormányzati teljesítményértékelését, a Jó Állam Jelentést." Hozzátette: "Azért is van szükség nemzeti keretek között készített kormányzati teljesítményértékelésre, mert a nemzetközi szervezetek az adatközlés mellett nem adnak közvetlen értékelést, nem reagálnak az ország-specifikus problémákra" – fogalmazott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.