2019. szeptember 19., csütörtök 13:58

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) - Minden bizottságban klímaügyi albizottságot követel az ellenzék

        A Fidesz a klímaügyi rendkívüli parlamenti üléstől távol maradva bizonyította, hogy nem érdekli a jövő, és nem szövetséges, hanem akadály a klímakatasztrófa elleni küzdelemben. A parlamenti ellenzék képviselői ezért egységes fellépés mellett döntöttek.
     Megállapodásunk alapján minden országgyűlési bizottságban klímaügyi albizottság létrehozását kezdeményezzük.
     A klímaváltozás nem egyetlen szakpolitika témája és nem is egyetlen tárca vagy bizottság feladata ezzel foglalkozni. A klímaügyben az élet minden területét átszövő problémák sorával szembesülünk és e területeken minden eszközzel küzdenünk kell, ahogy azért is, hogy a Fidesz-kormány ne felejthesse el, mi a kötelessége.
     Természetes fórumaink az Országgyűlés kezdeményező, javaslattevő, illetve a kormányzati munka ellenőrzésében közreműködő szervei: az Országgyűlés bizottságai. Az általunk létrehozni kívánt albizottságok pedig biztosíthatják a széleskörű társadalmi, szakmai és politikai párbeszédet. Megkezdődhet a párbeszéd, megalapozhatjuk az új terveket és célokat, melyek biztosítják, hogy Magyarország méltányos és arányos hozzájárulása a klímaválság kezeléséhez a jelenleginél jóval ambiciózusabb célok mentén valósuljon meg.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.