2019. szeptember 20., péntek 09:29

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF közleménye (6. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum állásfoglalása, a M. G. pszichológussal - 2019. szeptember 3-án, z ATV-n készült- interjú ügyében, avagy a bűnbak kórképek káros hatásai

    a leminősítés, a mentális problémával élők marginalizálása, gyilkosokká degradálása, a lélekgyógyászatot végzők állatorvossá minősítése felmagasztosul.
A csatorna azt is elmulasztotta, hogy megmutassa a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatának telefonszámát, amelyet pedig a média-irányelvek ilyen esetekre előírnak. Az áldozatok segítéséhez többek között jól kidolgozott protokollokra van szükség, amiket a szakemberek képesek is alkalmazni; és elérhetővé kell tenni a bántalmazottakat segítő szolgáltatásokat. A telefonszám:: 116-123.
M e g j e g y z é s:M e g j e g y z é s

Ezt az állásfoglalást önállóan a PÉF készítette, de kívüle számos, a PÉF-től független szakember is aláírja, akik kijelentik, hogy az állásfoglalásban foglaltakkal nem szó szerinti értelmezésben azonosulnak. Mivel azonban fontosnak és szükségesnek látják a probléma kezelését, nevüket adják. Hozzájárulásuk nem jelenti a tartalom egészének elfogadását.Egyszersmind megállapítják és kiemelik, hogy a riport egyes rétegek igaztalan megbélyegzésére alkalmas, tartalma súlyos szakmai tévedésekkel terhes. Ezért egységesen fellépnek az egyoldalúságot megjelenítő kijelentések, a tendenciózus, igaztalan, alaptalan következtetések, és összességében -az ebben a riportban megjelenő- szegregációs, tudománytalan, stigmatizáló -a mentális betegséggel élőket,
    
     Kiadó: Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.