2019. szeptember 20., péntek 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - DK: Átgondolatlanul módosított törvényt a kormány, nincs elég hely a fővárosi általános iskolákban

    Sajtóinformációk szerint konténertantermekben kezdhetik a tanévet jövőre az első osztályosok több budapesti kerület iskoláiban. A Fidesz ugyanis úgy módosította közoktatási törvényt, hogy szokás szerint meg sem vizsgálta, milyen következményekkel jár döntésük. Például, hogy a hatéves kortól kötelező iskoláztatáshoz lesz-e egyáltalán elég hely a gyerekeknek.

A Demokratikus Koalíció szerint remekül tükrözi a fideszes helytartók nemtörődöm hozzáállását ez a minden logikát nélkülöző döntés is. Magasról tesznek rá, hogy mi szolgálja valójában a gyerekek érdekét, ha éppen úgy látják jónak, akkor konténerbe pakolják a hatéveseket. Mi, európai magyarok azonban nem gondoljuk úgy, hogy a hatévesen erőltetett iskolakezdés vagy a konténerek lennének a gyerekeink javára. Sokkal inkább a nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekkor és a kényelmes, korszerű iskolák, amik a budapesti gyerekeknek is járnak!

Gy. Németh Erzsébet
az ellenzék közös XVII. kerületi polgármesterjelöltje
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.