2019. szeptember 20., péntek 14:53

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - Megnövekedett kerékpáros forgalom várható a vasárnapi Autómentes Napon Budapesten. A Magyar Kerékpárosklub a Móricz Zsigmond körtér és Szabadság tér között tartja az első nagy Critical Mass 15. évfordulójára szervezett jubileumi tekerést, amire már több százan jeleztek vissza a Facebook-on. Az eseményen ezúttal nem lezárt útvonalon, hanem a forgalom részeként a belváros különböző útvonalain vonulnak majd fel a kerékpárosbarát fejlesztésekért.

    A Kerékpárosklub áprilisban küldte el 12+1 pontos listáját a főpolgármester-jelölteknek, melyben a következő önkormányzati ciklus legfontosabb fejlesztéseit sorolták fel.

Az egyre nagyobb kerékpáros forgalom és a még nem kerékpározó budapestiek igényeinek kiszolgálására a hidak, rakpartok és főútvonalak kerékpározhatóvá tételét, a lakóövezetek forgalomcsillapítását, a külvárosok belvárossal való összekötését, kerékpárparkolók építését, a Bubi fejlesztését és szemléletformáló programok indítását kérik.

A Kerékpárosklub kéréseire eltérő mértékben, de mindhárom főpolgármester-jelölt pozitív választ adott.

     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.