2019. szeptember 27., péntek 13:40

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 27., péntek (OS) - A honvédelmi miniszter tartott előadást a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének szakmai napján. A protokoll minden intézményben kiemelt jelentőségű terület, éppen ezért valóban felkészült szakemberekre van szükség, akik szívvel-lélekkel látják el feladataikat - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 26-án a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének (NPRSZ) szakmai napján, a Pénzügyminisztérium Pénztártermében.

        Benkő Tibor “Katonadiplomácia és protokoll" c. előadásában úgy fogalmazott: nincs könnyű dolga a protokoll szakembereknek, hiszen rendkívül fontos feladatot látnak el. Számtalan részletet kell szem előtt tartaniuk, mindezt úgy, hogy közben a háttérben maradnak. Ahogy a katonai pálya egy hivatás, úgy elhivatottság és elkötelezettség kell ehhez a szakmához is, amely egy élethosszig tartó tanulási folyamatot is jelent egyben – hangsúlyozta.
     A protokoll szakember akkor végzi jól a munkáját, ha támaszkodhatnak rá a vezetők; ennek az együttműködésnek az alapja a kölcsönös emberi és szakmai bizalom – emelte ki a miniszter.
     "Ez a szakterület egyben nagy kihívást is jelent, ugyanis teljes embert kíván, ám tagadhatatlan, hogy megvan a maga szépsége" – fűzte hozzá.
     A 2017-ben alakult, mára közel száz fős tagsággal rendelkező érdekképviseleti és oktatási céllal megalakult szakmai szervezet havonta rendezett előadássorozatának eme őszi szakmai napján egy személyes témákat és érzelmeket sem nélkülöző előadást hallhattak a megjelentek.

     Kiadó: Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.