2019. szeptember 27., péntek 16:07

Az Agrárminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 27., péntek (OS) - A kormány támogatja a hazai öntözésfejlesztést

Hozzátette: több egyszerűsítést is bevezetett az agrártárca annak érdekében, hogy minél több gazdának lehetősége legyen pályázni. Egyéni projekt esetén 1 milliárd forintra, kollektív projekt esetén 2 milliárd forintra emelte a tárca a vissza nem térítendő támogatás felső határát, emellett további tíz százalékponttal megemelte a támogatási intenzitást, hogy nagyobb komplexebb beruházások valósulhassanak meg. Az egyszerűsítésnek köszönhetően már csak a legszükségesebb esetekben kell jogerős elvi vízjogi engedélyt csatolni a kérelmekhez, illetve az osztatlan közös földtulajdon estében már nincs szükség minden tulajdonosi hozzájárulásra. Az államtitkár kiemelte, hogy azok számára is lehetővé teszik az újrapályázást, akik már részesültek az öntözésfejlesztési támogatásban.
     Kiadó: Agrárminisztérium