2019. szeptember 27., péntek 20:36

A Nemzeti Szociáldemokraták közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 27., péntek (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: CSAK HALÁL NE LEGYEN!

    
Megkezdődött Dohában (Katar, Arab félsziget) az atlétikai világbajnokság. Az IAAF (nemzetközi szövetség) uraitól megvásárolt rendezvényt, egy felül nyitott stadionban tartják, melyet folyamatos hideg-levegő befúvással tartanak elviselhető hőmérsékleten. Itt, erre is van pénz! Ám a maratoni futók és a gyaloglók a szabadban, a sivatag közelében, közel 40 fokos hőségben, magas páratartalom mellett kénytelenek 42 kilométert lefutni.  
Klíma-katasztrófáról beszélnek a politikusok: takarékoskodjunk az energiával, állítsuk le a káros anyag kibocsátást, egy szóval: mentsük meg Földünket. Bizarr ötlet volt ide vinni a VB-t, Afrikában sem rendeznek sífutó versenyeket!
A rendezők mindent megtettek a siker érdekében: a stadion gyönyörű, a rendezés kitűnő, az atléták ugyan kapkodják a hűtött levegőt, s egy hatalmas, felkészült orvosi csapat is készenlétben várakozik, ha netán valaki… A női maratoni futás mezőnye, helyi idő szerint (jelen MTI közlemény kiadása után) éjfélkor indul.
Csak halál ne legyen! Arról nincs hír, hogy a helyi temetkezési vállalat jelen van e?

Honfoglalás 2000 Egyesület – Pannonpuli.hu - Nemzeti Szocik

     Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.