2019. szeptember 30., hétfő 09:35

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 30., hétfő (OS) - Dr. Latorcai Csaba avatta fel II. András emlékművét a Szentföldön

        Magyarország olyan keresztény ország, amelynek fontos, hogy a Szentföldön erősödjön a keresztény élet – mondta köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Szentföldön, Mi’ilya településen azon az emlékmű-avatási ünnepségen, amelyen a 800 éve ott járt, és otthonra lelt magyarokra emlékeztek a helyi keresztények.
     Beszédében Latorcai Csaba kiemelte, hogy az emlékmű felállításával sajátos, jövőt építő kapcsolat jön létre Mi’liya és Magyarország között. Ez a múlt üzenetére épül, mert a település lakói őrzik a 800 éve itt járt, és itt maradt magyarok emlékét.
     Egyúttal kifejezte abbéli reményét is, hogy a jövőben mind több mi’ilyai látogat el Magyarországra, akár turisztikai, akár tanulmányi céllal. “Mi pedig azon vagyunk, hogy a Szentföldre jövő zarándokaink térképén ott legyen Mi’ilya" – tette hozzá a humántárca közigazgatási államtitkára.
     Kiemelte: közös hitünk összeköt bennünket, s hosszú hidat képez a tengeren át. E napnak emléke maradjon meg mindannyiunk emlékezetében azzal a tudattal, hogy Budapest és Mi’ilya nincsenek is olyan messze egymástól, s ez az emlékmű, amit most felavatunk erről szól.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.