2019. szeptember 30., hétfő 09:35

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 30., hétfő (OS) - Dr. Latorcai Csaba avatta fel II. András emlékművét a Szentföldön

Dr. Latorcai Csaba, az EMMI közigazgatási államtitkára arról is biztosította a helyi keresztény közösséget, hogy Magyarország és annak kormánya szívügyének tekinti a kereszténység bölcsőjében élő keresztény testvéreink megsegítését, akik mindig számíthatnak támogatásunkra.
     A Szentföldön található Mi’ilya településen, a Magyar Kormány által is támogatott és felállított emlékmű arra, a helyiek által máig tisztelt élő hagyományra emlékeztet, hogy a 800 esztendővel ezelőtt oda érkezett magyarok közül sokan letelepedtek és beolvadtak a helyi keresztény közösségbe. A település lakói mindezt a magyaros hangzású nevekkel és egy elhagyott, a település melletti kiszáradt tónak a “Balatu’un" nevével is alátámasztják.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma