2019. október 2., szerda 10:25

A Levesbe az adók 75%-ával Párt közleménye
    Budapest, 2019. október 2., szerda (OS) - TGM-től a Fideszig minden politikai mozgalom a baloldal kottájából játszik

    A magyar közéletben igazából senki sem kritikus a baloldallal. TGM, Pogátsa vagy Schiffer paradigmái remekül megférnek a Fidesz államosításai mellett. A parlamentben jobboldali párt nincs is. A jelenlegi kormány is csak konzerválója annak a szocialista nagy államnak, amit előtte évtizedekig nyögtünk.
Beszélhetünk-e ott piacgazdaságról, ahol 60 különböző adónemen keresztül a teljes bevételünk 51%-át eltulajdonítja az állam? (OECD 2019) Lehetünk vállalkozók, munkavállalók vagy vásárlók; a folyamat végén az értékek fele az állam kezébe kerül, ami aztán beleegyezésünktől függetlenül vallásokat, sportklubokat, médiabirodalmat tart fenn, s kötelez minket az állami egészség- és nyugdíjbiztosítás finanszírozására - csakhogy minél kisebb legyen a verseny és minél több esély maradjon a korrupcióra. A gyakorlatban mind a kormány korifeusai, mind az ellenzékük szocialista, a viták csak a húsosfazék körül játszódnak. Piacgazdaság a Monarchia óta nem tudott kiteljesedni Magyarországon, a mindenkori kormányaink egyöntetűen adóztatáspárti, antikapitalisták voltak, és ezen soha nem is akartak változtatni. Hong-Kong és Svácj szabad piaca és kis állama már mérföldekre van tőlünk.
A Rendszerváltás célja az lett volna, hogy a tervgazdaság helyébe a piacgazdaság nyomuljon, de ehelyett a magyar polgárok a politikusok játszóterének kellékei maradtak, csak ki lett számukra alakítva egy homokozó a piac megtűrése végett.
    
     Kiadó: Levesbe az adók 75%-ával Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.