2019. október 3., csütörtök 10:59

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 3., csütörtök (OS) - Kutyajogosítvány is kellene

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. Az átgondolatlanság végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Október 4-e az Állatok Világnapja lehetőséget ad arra, hogy fontos állatvédelmi üzenetek jussanak el az állattartókhoz, a lakossághoz. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője oszt meg fontos gondolatokat állatvédelmi ügyben.

Túlszaporított kedvencek
Kutyákat, macskákat évente több százezerszer szabályozatlanul engednek szaporodni. Ebből az következik, hogy sokkal több kisállat születik, mint amennyi felelős gazdijelölt van. Ezekből az egyedekből keletkezik a megszámlálhatatlan mennyiségű kóbor állat, melyek jobb esetben állatvédő egyesületekhez, menhelyre, gyakrabban viszont a sintértelepekre kerülnek, ahol az állatok pusztítása törvényesen szabad. Fontos lenne az ivartalanítás vagy az állatok szaporodásának gondos megelőzése.

Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület