2019. október 3., csütörtök 14:08

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. október 3., csütörtök (OS) - A Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégiai Alapvetés kéziratát megvitató Országos Környezeti Nevelési Konferenciáról

    2019. szeptember 28., Budapest, TIT Stúdió
     A szekciókban az elvektől és értékektől a megvalósítás részletkérdéseiig, a családi neveléstől a média szemléletformálásáig, a művészetektől a technikai tudásig szinte mindenről szó esett, ami ma segíti és segítheti a "fejben és lélekben" megtörténő fenntarthatósági fordulatot. Mint ismert, Magyarországon a nemzetközileg megszokottnál sokkal szélesebb tartalmú a környezeti nevelés: társadalmi, globális és fenntarthatósági nevelési, valamint sokszínű szemléletformálási feladatokat is teljesít. A 48 szerző röviden bemutatta a fejezetét, különösen a legnagyobb újításokat, a konfliktuspontokat és az ajánlásokat, amit a szekció közönsége megvitatott.
     A szakma frissen fókuszba emelt átfogó értékeiről, például a Fenntartható Fejlődési Célokhoz kapcsolásáról már tavasszal döntés született.

     Kiadó: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.