2019. október 8., kedd 16:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. október 8., kedd (OS) - A kormány nem képes az alapvető közszolgáltatások biztosítására Tamásiban -

    Hónapok óta húzódik a Tamási külterületén, Adorján-Újtelepen élő emberek ügye, a kormány és a fideszes városvezetés pedig tétlenül nézi, hogy családok tucatjai maradnak megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz nélkül nap mint nap. Megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

A lakosok többszöri kérése ellenére sem hajlandó foglalkozni Tamási önkormányzata azzal, hogy Adorján-Újtelepen több tucat család él vezetékes ivóvíz ellátás nélkül.

Az önkormányzati törvény alapján a kormány és az önkormányzat közös hatásköre és felelőssége a lakosság víziközművel történő vízellátása, amennyiben ez nem megoldott, abban az esetben a vízgazdálkodási törvény kimondja, hogy az önkormányzat köteles a nem közműves ivóvíz-szolgáltatásról gondoskodni.

Az önkormányzat többszörösen nem tett eleget törvényi kötelezettségeinek azzal, hogy a lakosok elmondása alapján rendszeres kimaradások jellemzőek a lajtos kocsival történő ivóvízellátásban. A helyiek és az LMP országgyűlési képviselői petíciót vittek a Belügyminisztériumba, a helyzet megoldását követelve. A Minisztérium ennek hatására felszólította a város fideszes vezetőit, hogy mielőbb oldja meg a fennálló helyzetet.

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője és Tóth Attila, Tamási polgármesterjelölt az önkormányzat törvényi kötelezettségei megszegése ügyében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Dr. Keresztes László Lóránt
országgyűlési képviselő, LMP
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.