2019. október 9., szerda 11:48

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Három ország szakemberei fogtak össze annak érdekében, hogy a korai fejlesztés még több atipikusan fejlődő, illetve sérült gyermek számára váljon elérhetővé.

    A 2018 novembere és 2020 októbere között gyakorlatba ültetendő, az "Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással" elnevezésű Erasmus+ program keretében a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, valamint a kassai Centrum Liberta egy e-learning rendszer létrehozását vállalta. Az online platform magyarul, románul, szlovákul és angolul lesz elérhető, a modulok pedig hat fejlesztési terület köré csoportosulnak majd, melyek: a gondolkodás, önállóság, szocializáció, kommunikáció, finommozgás és nagymozgás.

Mielőtt a nagyközönség számára is elérhetőek lesznek a leckéket tartalmazó modulok, a három szervezet szakemberei a magyar nyelvű, "Szófelismerési tréning" modullal tesztelik az eltérő fejlődésű gyermekekkel és szüleikkel a metodikát, majd tervezetten összesen három magyar nyelvű leckéket tartalmazó, valamint egy szlovák és egy román nyelvű modul készül el. Kifejezett célja a programnak az, hogy a jövőben gyógypedagógus szakemberek saját modulokkal, ezen belül leckékkel bővítsék a hat fejlesztési területen belül az e-learning tananyagokat.
     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.