2019. október 9., szerda 15:56

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Nagy volumenű felújítás a Gróf Tisza István Kórházban

Nagy volumenű felújítás miatt átmenetileg korlátozott az apás szülés a berettyóújfalui kórházban. A több mint 130 millió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megújul a szülészet a Gróf Tisza István Kórházban. Olyan tereket alakítanak ki, ami az új élet érkezését természetessé, család közelivé teszi, és a születést, a babával való együttlétet támogatja.  A Családbarát Szülészet pályázaton elnyert forrás segítségével a szülészeten olyan alternatív lehetőségek is elérhetővé válnak majd, mint a kádban szülés. Az eddigi nagy kórtermeket 2 ágyas, korszerűen felszereltekké alakítják, felújítják az előkészítő és vajúdó helyiséget, illetve a szülőszobát. A gyors befejezés biztosítása érdekében a szülő nőket és a pici babákat átmenetileg egy kisebb térben tudják elhelyezni. Az anyák és az újszülöttek egészségének védelmében pedig az átalakítás alatt az osztályon nem, csak a közösségi terekben engedélyezett a látogatás. Ha a papás szüléshez újra minden feltétel adott lesz, abban az esetben engedélyezik az együttszülést a pároknak. A teljesen megújuló és korszerűsödő osztályt még ebben az évben átadják, addig megértést és türelmet kér a kórház vezetése.

Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ