2019. október 9., szerda 16:29

Az Effekteam Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Hetedik alkalommal indul el a Tesco helyi közösségeket támogató pályázati programja, az "Ön választ, mi segítünk". Az eddigi hat fordulóban az áruházlánc közel 700 környezetszépítő, oktató-felzárkóztató és egészséges életmódra nevelő program megvalósulásához járult hozzá összesen több mint 190 millió forinttal. Idén először a legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat 400 ezer forintos különdíjat is nyer. A jelentkezéseket november közepéig lehet leadni a program weboldalán keresztül.

A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, és választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már a vásárlók dönthetnek arról, hogy melyik program kapja a 400, a 200, és a 100 ezer forintos támogatást.
A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai élnek, ezért hívta életre 2016-ban az "Ön választ, mi segítünk" programját. A pályázatra olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várják, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi vagy művészeti program, önkéntesek képzése, rászorulók megsegítésére. A hetedik forduló eredményeit a Tesco 2020 márciusában hirdeti ki.

Kiadó: Effekteam Egyesület